Καλησπέρα παιδιά πέρασε μια εβδομάδα που ξεκίνησε το ταξίδι μου προς τα reef. Αυτή η προσπάθεια είναι το πρώτο στάδιο έτσι ώστε να αποκτήσω την εμπειρία και το know how για να φτιαχτεί μελλοντικά επιτέλους ένα reef (σε μεγαλύτερη δεξαμενή) που θα μπορεί να το χαίρεται εκτός από εμένα και ο επισκέπτης στο Cretaquarium. Προηγούμενες προσπάθειες που έχουν γίνει με κοράλλια δεν καρποφόρησαν λόγω διαφόρων αιτιών. Ισως η πιο σημαντική είναι η χρήση νερού γεώτρησης (σταθερό χαμηλό pH 7,6 και σταθερή θερμοκρασία 19,5oC) που έχουμε στο ενυδρείο αλλά και δικών μας λαθών (έλλειψη γνώσης). Οπότε αφού χάζευα τα δικά σας διαμαντάκια είπα ντροπή να μην δείχνουμε και εμείς κάτι ανάλογο και το πήρα πάνω μου αρχίζοντας το διάβασμα. Επισης μου έκανε εντύπωση το βάθος γνώσης που έχετε για το χόμπυ σας, οπότε θα χαρώ πολύ να ανταλλάσουμε απόψεις και ιδέες πάνω στο project μου.
Η δεξαμενή είναι μια κυλινδρική 500 L που χρησιμοποιούμε για πειράματα με ψάρια στο κέντρο (HCMR) και είναι τοποθετημένη στις καραντίνες μας. Σε αυτή τη δεξαμενή έβαλα νερό θάλασσας αφού πρώτα περάσει από UV. Επίσης πρόσθεσα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης.
Χρόνος λειτουργίας του ενυδρείου :2018 new
Διαστάσεις display : 110 cm διάμετρος και 55 cm βάθος
Όγκος display (l) : 500
Διαστάσεις sump :110*50*50
Όγκος sump (l) : 275
Φωτισμός : ATI sunpower 6*39w dimmable
Ζ. Βράχος (Kg) : Νεκρός βράχος
Skimmer : Η&S 200 2xF2001
Κυκλοφορία : 1 jebao DCP 8000L/h
Φίλτρανση :
Διατήρηση παραμέτρων :
Υλικά :